Trasaturile oamenilor de succes

Cheia Succesului - Trasaturile oamenilor de succes

In acest articol va voi prezenta una dintre trasaturile definitorii ale oamenilor de succes, si anume persepectiva pe termen lung. Am citit de curand despre acest subiect intr-un articol de-al lui Brian Tracy si m-am gandit cat de mult s-ar schimba viata noastra daca am aplica doar acest simplu principiu.

Oamenii de succes au fost studiati de mai bine de 100 de ani. Acestia au fost intervievati pentru a determina ce fac si cum gandesc pentru a obtine atat de mult, comparativ cu persoanele obisnuite.

In 1970, Dr. Edward Banfield de la Universitatea Harvard a scris o carte intitualata "The Unheavenly City". In aceasta carte el descrie unul dintre cele mai intemeiete studii despre succes si stabilirea prioritatilor.

Obiectivul sau era sa afle cum si de ce unii oameni devin independenti financiar. El a inceput acest studiu fiind convins ca o parte importanta a succesului acestor persoane pe care le studiaza o reprezinta familia, educatia, inteligenta, persoanele influente pe care le cunosc. Ceea ce a descoperit in final a fost ca motivul principal responsabil pentru succes in viata este o anumita atitudine mentala.

Dezvoltati-va perspective pe timp indelungat

Banfield a numit aceasta atitudine "persectiva pe timp indelungat". El a spus ca acele persoane de succes pe care le-a studiat luau in considerare viitorul, atunci cand luau decizii in prezent. A descoperit ca cu cat este mai lunga perioada de timp pe care o persoana o ia in considerare cand isi planifica activitatile, cu atat mai mari sunt sansele ca persoana respectiva sa obtina succesul in viata.

Cheia succesului este stabilirea prioritatilor si dezvoltarea unei perspective pe timp indelungat. Puteti realiza cat de importanta este o activitate in prezent, masurand potentialul impact pe care l-ar putea avea asupra vietii dumneavoastra in viitor.

De exemplu, daca seara cand veniti acasa, in loc sa va uitati la televizor, urmati anumite cursuri in domeniul in care activati, pentru a deveni mai bun in ceea ce faceti, inseana ca aveti o perspectiva pe timp indelungat. Invatati ceva practic si folositor care poate avea un efect pe termen lung asupra carierei dumneavoastra.

Sau daca cititi in fiecare seara cate jumatate de ora carti din domeniul dumneavoastra de activitate, asta ar fi echivalent cu o carte citita pe saptamana, 50 de carti pe an. Ganditi-va cat de mult v-ar ajuta acest lucru, in conditiile in care, in medie, oamenii citesc mai putin de o carte pe an. Credeti aceasta va va oferi un avantaj fata de ceilalti din domeniul dumneavoastra? Cu siguranta ca da.

Amanati activitatile care va aduc satisfactie pe termen scurt dar nu au niciun impact asupra calitatii vietii dumneavoastra pe o perioada indelungata de timp. Economistii spun ca incapacitatea de a amana aceste activitati este cauza principala pentru esecul pe plan personal, profesional, financiar. Pe de alta parte, autodisciplinarea de a face ceea ce este cu adevarat important pentru dumneavoastra, indiferent cat de dificil ar fi, va garanteaza succesul in tot ceea ce faceti, dezvoltarea increderii de sine si statisfactie pe toate planurile.

Exercitiu

In incheiere as dori sa va recomand un exercitiu foarte simplu: alocati-va chiar acum cateva minute pentru a va imagina si a va scrie pe o bucata de hartie cum va imaginati viata dumneavoastra ideala peste 5, 10 sau 20 de ani. Notati ce stil de viata ati dori sa aveti din punct de vedere financiar, relational, mental, fizic si spiritual.

Cand faceti acest exercitiu este foarte important sa va concentrati doar asupra lucrurilor pe care doriti sa le realizati, si nu sa va consumati energia gandindu-va la modul in care veti obtine acele lucruri. Trebuie sa ganditi ca si cum ati avea posibiltatea sa realizati orice v-ati propune. Dupa cum spune Jack Canfield, concentrati-va pe "ce", si nu pe "cum", pentru ca "cum"-ul il veti descoperi la momentul potrivit. Mult succes!

Daca v-a placut acest articol si doriti sa primiti in fiecare saptamana pe mail ultimele articole publicate, va puteti abona folosind formularul din partea dreapta-sus a paginii.

0 comments