Cinci pasi pentru a realiza schimbari pozitive de durata

Cum sa realizati schimbari pozitive de durata

Cheia Succesului - Faceti ceea ce va place

In acest articol va voi prezenta 5 pasi simpli care va vor ajuta sa renuntati la obiceiurile proaste si sa realizati schimbari pozitive, de durata. Am descoperit aceasta formula in cartea lui Tony Robbins - Descopera forta din tine, formula care pe mine m-a ajutat sa renunt la cateva obiceiuri foarte neplacute. Adevarul este ca schimbarile nu sunt de niciun folos daca nu sunt schimbari de durata. Iar pentru a realiza o schimbare de durata trebuie sa asociem ideea de suferinta cu vechile noastre obiceiuri si cea de placere cu noile obiceiuri.

Pasul 1: Notati 4 masuri pe care trebuie sa le luati

Mai intai trebuie sa notati 4 masuri pe care trebuia sa le luati mai demult si din diverse motive ati amanat. Este usor sa gasim motive pentru care sa nu facem un numit lucru, insa, daca dorim cu adevarat sa realizam ceva in viata, trebuie sa facem toate lucrurile la timpul lor si sa scapam de obiceiul acesta al amanarii.

Va recomand sa notati separat pe cate o foaie de hartie fiecare obicei pe care doriti sa-l schimbati. Pentru inceput, puteti incepe cu niste obiceiuri care sunt mai usor de schimbat, pentru a avea sanse mai mari de reusita, insa, daca sunteti o persoana cu o vointa foarte puternica, puteti alege sa schimbati cele mai urate 4 obiceiuri de care doriti sa scapati.

Pasul 2: Raspundeti la urmatoarele intrebari

Dupa ce ati notat separat pe cate o foaie de hartie cele 4 obiceiuri, raspundeti pentru fiecare in parte la urmatoarele intrebari: De ce nu am luat aceste masuri pana acum? Care sunt motivele pentru care am amanat? Ce suferinta am asociat in trecut acestei idei de schimbare?

Incercati sa fiti cat mai sincer cu dumneavoastra. Cu cat sunteti mai sincer, cu atat mai usor va va fi sa renuntati la obiceiurile respective. Incercati sa enumerati toate motivele pentru care ati continuat sa faceti acele lucruri, desi stiati ca nu sunt deloc benefice pentru dumenavoastra.

Pasul 3: Ce placeri ati asociat acestor obiceiuri?

Acum, notati toate placerile pe care le-ati asociat in trecut cu fiecare obicei in parte. De exemplu, daca v-ati propus sa alergati cate 30 de minute in fiecare seara, dar n-ati facut-o, care au fost motivele care v-au oprit sa faceti aceasta schimbare? Probabil era mult mai confortabil sa stati in pat, sa va uitati la TV si sa mancati chips-uri, sau probabil va placea mai mult sa iesiti cu prietenii "la o bere" sau "la o pizza". Enumerati toate placerile care v-au impiedicat sa renuntati la aceste obiceiuri.

Pasul 4: Ce va va costa daca nu va schimbati chiar acum?

Acesta este un pas foarte important. Trebuie sa va ganditi foarte bine si sa constientizati ce va va costa daca nu faceti aceste schimbari chiar in acest moment. Ce aveti de pierdut daca continuati sa amanati? Cum va va influenta in mod negativ viata daca veti continua sa pastrati aceste obiceiuri neplacute?

Pasul 5: Care sunt placerile pe care le veti trai daca luati chiar acum aceste masuri?

Acesta este pasul cel mai distractiv. Trebuie sa faceti o lista cat mai mare cu toate lucrurile pozitive si toate placerile pe care le veti trai daca renuntati chiar acum la aceste obiceiuri. Secreul este sa faceti o lista enorma. Cu cat aveti mai multe motiva sa faceti o schimbare, cu atat mai mari sunt sansele sa o faceti.

In incheiere, as vrea sa va reamintesc faptul ca pentru a realiza o schimbare de durata, trebuie sa asociem ideea de suferinta cu vechile obiceiuri si cea de placere cu noile obiceiuri. Astfel, atunci cand doriti sa faceti o schimbare, faceti o lista cat mai mare cu toate neplacerile asociate cu vechile obiceiuri si o alta lista si mai mare cu placerile asociate cu ideea de schimbare. Mult succes

Daca v-a placut acest articol si doriti sa primiti in fiecare saptamana pe mail ultimele articole publicate, va puteti abona folosind formularul din partea dreapta-sus a paginii.

0 comments